Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Οι μάσκες έπεσαν

Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν. Το δημοτικό συμβούλιο Κορώνειας, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 25/9, έδωσε το πράσινο φως στις επεκτάσεις των αιολικών πάρκων, που περιβάλλουν την Αγία Άννα και επισκιάζουν την Κορώνεια και την Αγία Τριάδα, αλλά και για ένα νέο αιολικό πάρκο στα χειμαδιά (θέση Αρβανικός). Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση. Άμεση ήταν η αντίδραση της επιτροπής φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας και της ομάδας πολιτών Κορώνειας, που ανάρτησαν πανό στην Αγία Άννα και μοιράζουν το παρακάτω κείμενο:


Ντροπή στους προσκυνημένους!

Στο διαρκές έγκλημα που γίνεται στον Ελικώνα, έχει βάλει, από την Παρασκευή 25/9, βαθιά τα χέρια του και το δημοτικό συμβούλιο Κορώνειας. Σε μια συνεδρίαση, που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του, αποφάσισαν να δώσουν θετική γνωμοδότηση για:
· Την επέκταση των αιολικών πάρκων που υπάρχουν. Δηλαδή, άλλες 2 ανεμογεννήτριες στο Περδικοβούνι, άλλες 6 στο Άσπρο Κούτσουρο και άλλες 4 στην κορυφή της Παλιοβούνας (Τούμπα). Ακόμα, επέκταση του υποσταθμού και 3 νέες γραμμές μεταφοράς.

· Νέο αιολικό πάρκο στον Αρβανικό, στα χειμαδιά. Δηλαδή, άλλες 10 ανεμογεννήτριες, ένας νέος υποσταθμός και 3 νέες γραμμές μεταφοράς, από Αρβανικό (10 Α/Γ), Ροδιά (10 Α/Γ) και Καλντερίμι (6 Α/Γ).

Ψήφισαν τα χειρότερα. Με τι πρόσωπο και με τι επιχειρήματα θα εμποδίσουν τα υπόλοιπα, που ακολουθούν: Τη μελλοντική επέκταση με τρίτο υποσταθμό και 3 νέες γραμμές μεταφοράς, από το Μελίσσι (12 Α/Γ), το Λαιμό (5 Α/Γ) και την Κακιά Ράχη (5 Α/Γ). Τους νέους υποσταθμούς και τις γραμμές μεταφοράς από τη Γκορίτσα (13 Α/Γ), το Κακόρεμα (8 Α/Γ), τα Πηγάδια (5 Α/Γ), την Κορφή (11 Α/Γ);

Είναι το ίδιο δημοτικό συμβούλιο που, επί 2,5 χρόνια, κοροϊδεύει τους δημότες λέγοντας μεγάλα λόγια και κάνοντας ακριβοπληρωμένες προσφυγές. Ενώ από πίσω έβαζε φρένο στους νομικούς και άνοιγε ένα απίστευτο αλισβερίσι με τις εταιρείες, παρακαλώντας για τα ψίχουλα που προσφέρουν. Έχουν υποχρέωση να μας εξηγήσουν, πότε και που λένε την αλήθεια. Στις προσφυγές ή στην πρόσφατη απόφαση της 25/9; Και κάτι ακόμα: ποιο είναι το πραγματικό αντάλλαγμα της μεγάλης “κωλοτούμπας” και με ποιες εγγυήσεις;

Και όπως όλα τα εγκλήματα, έτσι κι αυτό, έγινε με τις ανάλογες συνθήκες: με συνωμοτικό, πραξικοπηματικό και παράνομο τρόπο:
· Ψήφισαν παράνομα, χωρίς να έχουν τους πλήρεις φακέλους. Ενημερώσαμε, έγκαιρα, τον κ. δήμαρχο ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ και το νομαρχιακό συμβούλιο έχουν αναγνωρίσει την παράλειψη. Του ζητήσαμε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο, πριν αρχίσει η συνεδρίαση. Δεν το έκανε, σκόπιμα.

· Έβαλαν τη συνεδρίαση μισή ώρα νωρίτερα, απ’ ότι συνήθως, για να παραπλανήσουν τους δημότες και να φτάσουν καθυστερημένοι, όπως και έγινε, εκτός από λίγους “μιλημένους”.

· Για μια τόσο μεγάλη επέμβαση και για μια τόσο ριζική αλλαγή στάσης, δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα. Δεν μίλησε κανείς, μέσα σε πέντε λεπτά ψήφισαν με σκυμμένα κεφάλια και μέσα σε ένα τέταρτο είχαν φύγει σαν τους κλέφτες και κλείδωναν το δημαρχείο. Τιμητική εξαίρεση οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Καρακικές και Β. Κατσικογιάννης.

Περιμένουμε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και το νομαρχιακό συμβούλιο να τηρήσουν τη νομιμότητα και να ζητήσουν την επανάληψη της διαδικασίας. Να ακυρώσουν την παράνομη απόφαση.

Θα υποχρεωθεί έτσι το δημοτικό συμβούλιο να εξηγήσει δημόσια την απαράδεκτη στάση του και να απολογηθεί στους δημότες. Αν δεν το κάνουν μια λύση τους απομένει:

Να παραιτηθούν και να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους στα χωριά μας!

Αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν, είναι μακριά νυχτωμένοι. Ας το καταλάβουν: σε αυτά τα χωριά εξακολουθούν να μένουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια και θέληση.

25/9/2009

2 σχόλια:

Βοιωτικά είπε...

Ο "πράσινος" Δήμος Κορώνειας, όχι μόνο έκανε κωλοτούμπα στο θέμα της επέκτασης αιολικών και το ξήλωμα του τελευταίου αληθινού πράσινου στη Βοιωτία, αλλά φοβούμενοι τις αντιδράσεις, συνεδρίασαν μισή ώρα νωρίτερα, ψήφισαν σε λίγα λεπτά, κλείδωσαν και εξαφανίστηκαν!!! Για ποιό λόγο όλα αυτά; Μα για τι άλλο; Για "ανταλλάγματα" και ανταποδοτικά.
Πράσινη ανάπτυξη και πράσιν'άλογα κύριοι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Θα πάρετε θέση ή θα συνεχίσετε να μιλάτε για περιβάλλον και τα τοιαύτα

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε κύριοι του ΠΑΣΟΚ την εξουσία κοιτάξτε να έχετε δημάρχους σαν τον κο Νταλιάνη...