Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

SOS για Ελικώνα, Χαιρώνεια

Αναφορά στο πρόβλημα της περιοχής μας κάνει δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, την Τρίτη, 29/9. Το δημοσίευμα είναι το εξής:

SOS για την περιοχή Αγ. Άννας - Ελικώνα, αλλά και τη Χαιρώνεια, εκπέμπουν οι φορείς της περιοχής, με αφορμή τις προσπάθειες της εταιρείας ENELCO να επεκτείνει τα αιολικά πάρκα στις περιοχές αυτές.


Στην πρώτη περίπτωση οι φορείς, καταγγέλλουν ότι το δημοτικό συμβούλιο της Κορώνειας άναψε το “πράσινο φως” στις επεκτάσεις των αιολικών πάρκων, στην Αγ. Άννα και στην Αγία Τριάδα. Μιλούν “για το διαρκές έγκλημα που γίνεται στον Ελικώνα” και καλούν το ΥΠΕΧΩΔΕ και το νομαρχιακό συμβούλιο να ζητήσουν “την επανάληψη της διαδικασίας, ακυρώνοντας την παράνομη απόφαση”.


Στη δεύτερη περίπτωση της Χαιρώνειας, σύμφωνα με τις καταγγελίες, “η μονάδα, ηλεκτροπαραγωγής της ENELCO θα αποτελείται από κτίρια ύψους 37 μ. και από καμινάδες ύψους 48-50 μ.”.

Μια απαραίτητη διευκρίνιση, σε ότι αφορά το δημοσίευμα: οι επεκτάσεις των αιολικών πάρκων και η κατασκευή νέων δεν αφορά την ENELCO, αλλά άλλες … ENELCO, με πρωταγωνιστικό ρόλο σε θυγατρικές εταιρείες της γαλλικής EDF και της ισπανικής GAMESA.

Και μια τελευταία παρατήρηση (με τον κίνδυνο να αδικούμε κάποιους, αφού δεν έχουμε την πλήρη και καθημερινή εικόνα): ο Βοιωτικός τύπος έχει αντιληφθεί ότι κάτι συμβαίνει … εκεί ψηλά στον Ελικώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: