Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Οι μάσκες έπεσαν

(ακολουθεί μια προσωπική εκτίμηση για όσα έγιναν στο νομαρχιακό συμβούλιο και για τη σημασία τους)


 


 
Μια σημαντική μάχη δόθηκε, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Βοιωτίας, όπου ανάμεσα σε άλλα θέματα συζητήθηκε και το θέμα της επέκτασης των αιολικών πάρκων στην Αγία Άννα. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Ελικώνα από την πλημμυρίδα των αιολικών πάρκων, των υποσταθμών και των γραμμών μεταφοράς, που φαίνεται να κάνει την περιοχή κατ’ εξοχήν παράδειγμα στρεβλής ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με συνέπεια, να λειτουργεί σαν πρότυπο δυσφήμισης των ΑΠΕ, παρά σαν πρότυπο υποστήριξής τους.

 
Οι εκπρόσωποι των κινήσεων πολιτών της περιοχής του Ελικώνα και της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον, με την ενεργητική παρουσία και υποστήριξη δεκάδων κατοίκων της περιοχής έδωσαν το πλήρες στίγμα της ολοκληρωτικής αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της περιοχής, της μετατροπής του Ελικώνα σε βασικό τμήμα του νέου τεράστιου ενεργειακού κέντρου, που επιδιώκεται να υλοποιηθεί στη Βοιωτία, με την παράλληλη εγκατάσταση ενός απίστευτου αριθμού μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Συνέδεσαν αυτή την κατάσταση με τις βασικές αιτίες που τη δημιουργούν: το καθεστώς της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, της έλλειψης κανόνων και μέτρου στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων ηλεκτροπαραγωγής, στην πλήρη παράδοση του σχεδιασμού και της ανάπτυξης του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού στις ορέξεις των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ανέδειξαν την εγκληματική απάθεια των τελευταίων χρόνων, από την πλευρά της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, αλλά και των δήμων, οι οποίοι παρακολουθούν άβουλοι και μοιραίοι την καταστροφή του ορεινού όγκου του Ελικώνα, και όχι μόνο, αρνούμενοι να πάρουν την παραμικρή πρωτοβουλία αντίστασης.

Για πρώτη, ίσως, φορά έγινε τόσο φανερός ο υπερτοπικός χαρακτήρας του αγώνα για τη σωτηρία του Ελικώνα, πράγμα που αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν οι πάντες. Και ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει μια στάση και ένα μήνυμα στοιχειώδους αντίστασης, η πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου (με την εξαίρεση των νομαρχιακών συμβούλων Αγγέλου, Κόλλια, Παλαμήδα και σύσσωμης της αντιπολίτευσης) προτίμησε να δώσει πλήρη κάλυψη σ’ αυτά που γίνονται στον Ελικώνα. Η πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου είχε μια σημαντική ευκαιρία, αξιοποιώντας τη δυναμική στάση και τις διαθέσεις των πολιτών, να κάνει μια ριζική στροφή στη στάση της και να αναλάβει την καίρια ευθύνη που της αναλογεί, σε ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρο το νομό. Αντί για την πολιτική στάση κατέφυγε στη διαδικασία, συνεχίζοντας την τακτική του Πόντιου Πιλάτου, που μεταφράζεται: το μπαλάκι και πάλι στους δήμους. Παρόλο που γνωρίζει πολύ καλά ότι το θέμα ξεφεύγει από τα όρια των επιμέρους δήμων, παρόλο που γνωρίζει τη συμβιβαστική και ραγιάδικη θέση των περισσότερων δήμων, παρόλο που γνώριζε ότι για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση της επέκτασης υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση από το δήμο Θίσβης και θετική από το δήμο Κορώνειας. Πράγμα που σημαίνει ότι, ακόμη κι αν ήθελαν να επικαλεστούν τη γνώμη των δημοτικών συμβουλίων, είχαν κάθε επιχείρημα να αποφασίσουν ανεξάρτητα από αυτά, με βάση τη δική τους πολιτική και στρατηγική, χωρίς να μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς.

 
Κι όμως, προτίμησαν και πάλι να κρυφτούν. Τι έκαναν οι αθεόφοβοι; Καταψήφισαν την καθαρή θέση της απόρριψης της επέκτασης. Και προχώρησαν σε μια απόφαση με πανελλήνια πρωτοτυπία, γεγονός που θα τους στιγματίζει για πάντα. Για την ίδια εγκατάσταση έδωσαν και αρνητική γνωμοδότηση (για το τμήμα του έργου που αφορά στο δήμο Θίσβης) και θετική γνωμοδότηση (για το τμήμα του έργου που αφορά στο δήμο Κορώνειας). Με την πρόσθετη παρατήρηση ότι ζητείται η απομάκρυνση ορισμένων (των πιο προκλητικών) ανεμογεννητριών της υφιστάμενης εγκατάστασης. Με άλλα λόγια: ζητούν να φύγουν (ή να μετακινηθούν) κάποιες από τις εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες και, ταυτόχρονα, συναινούν να εγκατασταθούν νέες, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι νέες ανεμογεννήτριες σχεδιάζεται να εγκατασταθούν ακριβώς δίπλα από αυτές που ζητούν να φύγουν. Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε με ποιο τρόπο και με ποιο σκεπτικό θα διατυπώσουν τη γνωμοδότηση που θα στείλουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

 
Αυτή τη φορά κανείς τους δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. “Συμφωνούμε 100% σε αυτά που λέτε” μας είπε ο κ. νομάρχης. Και σαν λογική συνέπεια της υποτιθέμενης συμφωνίας του, και της επιβεβαιωμένης ασυνέπειας που τον διακρίνει, διατύπωσε την απαράδεκτη πρόταση που, τελικά, ψηφίστηκε και που με ιδιαίτερα φορτικό τρόπο επέβαλε στην πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου (με την εξαίρεση των τριών συμβούλων, που προαναφέρθηκαν). Αυτή τη φορά δεν μπορούν, επίσης, να μας πουν ότι έκαναν λάθος. Δεν έκαναν κανένα λάθος. Έκαναν μια συνειδητή επιλογή υπέρ των εταιρειών που επενδύουν στον Ελικώνα, ποδοπατώντας και την παραμικρή ελπίδα επιβίωσής του. Συνυπέγραψαν την καταστροφή του Ελικώνα και αυτή τους η επιλογή θα τους συνοδεύει και θα τους στιγματίζει.

 
Αποκαλύφθηκε, όμως, και η υποκριτική στάση ορισμένων από αυτούς που, πρόσφατα, έχουν αναδειχθεί σε πολέμιους της κλιματικής αλλαγής, κι ας είναι επιδεικτικά απόντες από τον αγώνα κατά των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη Βοιωτία και από τον αγώνα κατά του λιθάνθρακα (όπως ο κ. νομάρχης, ο κ. Καράτζαλης, ο κ. Ζιώγας και ο δήμαρχος Κορώνειας κ. Νταλιάνης). Αυτοί οι κύριοι προσπαθούν να μας πείσουν για το ειλικρινές τους ενδιαφέρον να αναπτυχθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για την εξεύρεση λύσεων που θα έχουν τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Τους δώσαμε την ευκαιρία να το αποδείξουν και, ταυτόχρονα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι επιτροπές πολιτών κατέθεσαν μια ολοκληρωμένη πρόταση δημόσιας διαβούλευσης σε όλους τους δήμους της ευρύτερης περιοχής του Ελικώνα, που περιλαμβάνει:

 
· Αποτύπωση σε χάρτη των αδειών και των αιτημάτων αιολικών σταθμών, υποσταθμών, γραμμών μεταφοράς και νέων οδικών έργων στον Ελικώνα. Εκτύπωση του χάρτη, δημοσιοποίηση και ανάρτηση του σε όλα τα κτίρια δημόσιου χαρακτήρα και στους επαγγελματικούς χώρους των χωριών μας

 
· Πρόσκληση και απαίτηση από όλα τα δημοτικά συμβούλια, και το νομαρχιακό συμβούλιο, να συνεδριάσουν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τις χρήσεις γης, για τη χωροθέτηση των οικονομικών δραστηριοτήτων (συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων ηλεκτροπαραγωγής), για τις προοπτικές ανάπτυξης των δήμων και του Ελικώνα, για τους τρόπους εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων κλπ.

 
· Ανοιχτές διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης (λαϊκές συνελεύσεις, διαδίκτυο, αποστολή ενημερωτικού υλικού κλπ.) με τους πολίτες της περιοχής, στα χωριά και τις περιοχές συγκέντρωσης ετεροδημοτών. Συγκέντρωση και κωδικοποίηση των προτάσεων

 
· Διαδικασίες για την καταγραφή και αποτύπωση της διάθεσης των πολιτών (δημοψηφίσματα, ερωτηματολόγια, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κλπ.)

 
· Κλείσιμο της διαδικασίας με μια δημόσια συνάντηση θεσμικών φορέων και κινήσεων πολιτών, στην οποία θα επιδιωχθεί η συμφωνία σε μια κεντρική και συνολική γραμμή πλεύσης (αν αυτό είναι εφικτό) ή έστω στην καταγραφή των βασικών αντιλήψεων.

 
Διευκρινίστηκε ότι αυτή η συνάντηση δεν σημαίνει αναγκαστικά, ούτε κατά προτεραιότητα, ότι υποχρεούται να υποδείξει σημεία εγκατάστασης αιολικών πάρκων ή να εμπλακεί σε υποστήριξη κάποιων εταιρειών, έναντι κάποιων άλλων. Αντίθετα, αυτό που επιδιώκεται είναι η ενεργότερη εμπλοκή της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος, η εξασφάλιση της πληρέστερης ενημέρωσής τους και η αυθεντική έκφραση των διαθέσεών τους.

 
Ξέρετε τι μας απάντησαν; Σταχυολογούμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ο κ. νομάρχης: “Συμφωνούμε με τη διαβούλευση. Κάντε την” (λες και θα του ζητούσαμε την άδεια αν επρόκειτο, απλά, για τη διαβούλευση των κινήσεων πολιτών). Ο κ. Καράτζαλης: “Να αναθέσουμε την εκπόνηση μιας μελέτης, που θα μας υποδεικνύει που θα γίνουν τα αιολικά πάρκα” (λες και δεν έχουμε την εμπειρία της αντίστοιχης μελέτης – φιάσκο για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Αντίκυρας). Ο κ. Παπαργύρης: “Μακριά από τις μειοψηφίες και τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, όπως οι λαϊκές συνελεύσεις κλπ. Οι μόνοι που εκπροσωπούν αυθεντικά την τοπική κοινωνία είναι οι δήμοι” (λες και έχει δώσει κανείς λευκή επιταγή στους δήμους και σαν να μη ξέρουμε τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται πίσω από τις πλάτες των πολιτών).

 
Αρκετά λοιπόν. Σας μάθαμε και από την καλή και από την ανάποδη. Η κοροϊδία και η υποκρισία έχουν κάποια όρια. Και αυτό το συνειδητοποιούν, καθημερινά, όλο και περισσότεροι πολίτες από τα χωριά του Ελικώνα. Αν έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικό, πείτε το και αν έχετε να υψώσετε το ελάχιστο ανάστημα κάντε το. Αλλιώς, περιοριστείτε σε αυτό που ξέρετε καλά: στην εξασφάλιση της πολιτικής επιβίωσης, με κάθε τρόπο, και στην εξασφάλιση της πολιτικής πελατείας (αν και αυτό το τελευταίο χλωμό φαίνεται).

 
Αξίζει να αναφερθεί η θλιβερή παρουσία του δημάρχου Κορώνειας και κάποιων συμβούλων της πλειοψηφίας (Ρούτης, Χανδρά, Καβαλάρης, Αποστολίδης), που καθισμένοι δίπλα – δίπλα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, προσπάθησαν να ψελλίσουν ότι “δεν τεκμηριώνεται αρνητική γνωμοδότηση”, αποδεικνύοντας ότι δεν είχαν στοιχειωδώς ξεφυλλίσει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επιβεβαιώνοντας πόσο λίγοι είναι για το ρόλο που έχουν κληθεί να παίξουν (ή πόσο κατάλληλοι, από μια άλλη σκοπιά) και εξασφαλίζοντας, για μια ακόμη φορά, την αποδοκιμασία και τη χλεύη των παρευρισκομένων.

 
Όσοι νόμιζαν ή νομίζουν ότι με τη συγκεκριμένη διαδικασία ξεμπέρδεψαν θα πρέπει να συνειδητοποίησαν την Τετάρτη 21/10 το πόσο λάθος έκαναν. Το αντίθετο: άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου. Η προσδοκία ότι η υλοποίηση της επίμαχης εγκατάστασης, αλλά και της συνολικής επέμβασης στον Ελικώνα, θα λυθεί μέσα στις μικρές “αυλές” κάποιων δημοτικών συμβουλίων και στις παρέες της ταβέρνας, με τους γονατισμένους συνδαιτημόνες των εταιρειών, αποδεικνύεται εξαιρετικά αφελής. Το πρόβλημα, πλέον, δεν αφορά μόνο την Αγία Άννα και την Κορώνεια. Αφορά και γίνεται καθημερινά πρόβλημα ολόκληρης της κοινωνίας της Βοιωτίας. Και γι αυτό ας μην προεξοφλείται η οποιαδήποτε έκβαση. Τους περιμένουν και άλλα χουνέρια.

Τάσος Κεφαλάς


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
OTAN ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΣΟΣΥΣ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ - ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ, ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ. ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΔΡΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ ΟΛΑ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ Η ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ.ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ. ΓΙΑΤΙ;

Ανώνυμος είπε...

400 υπογραφές σου λένε κάτι?Και ποιοι είναι αυτοί που τα ισοπεδώνουν στο κάτω κάτω...Φίλε μου ίσως να μην ξέρεις καλά το πρόβλημα που υπάρχει στην Αγία Αννα γιαυτο μιλάς έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (10:47)μας δείχνεις σε παρακαλώ σε αυτόν τον χάρτη, που είναι αναρτημένος στο “blog” πού βρίσκεται η κεραία της Λιβαδειάς;

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΕΡΑΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΟΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΟΜΩΣ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΟΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΝ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιό ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ..... "δημοτικό συμβούλιο"μιλάς;
Μήπως είσαι εκλεγμένος/η;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ Ο ΒΗΧΑΣ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ. ΤΕΛΟΣ ΟΙ "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ" ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ". ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ. ΟΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΕ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο στις
(24 Οκτώβριος 2009 2:06 πμ).
Είσαι ένα από τα μεγαλύτερα λαμόγια της Βοιωτίας.
Θα πας μπροστά.. συνέχισε να γλείφεις και να σέρνεσαι.

Ανώνυμος είπε...

εσυ στον κοσμο σου, υβριστης για να εοιβαλλεσαι στους αλλους. Συγχαρητηρια σπουδαίε υβριστή και διαμορφωτη της περιβαλοντικής πολιτικής. Έτσι παντοτε γινότανε. Τα επιχειρήματα, όταν υπάρχει το προσωπικό συμφεροντούλι, παραμερίζει και η λάσπη έχει την πρώτη αξία. Συνέχισε, είσαι άξιος .... και της τυχης σου.

Ανώνυμος είπε...

Geia sou re Kefala pou se epiase o ponos gia to xwrio sou..... den les pou pirate kana frago apo tis anemogenitries k ginate ligo anthrwpoi...mexri k gipedo sas eftiaxan....i to ekanes esu k oi agwnes sou???
asxete...e asxete....den tha valoume anemogenitries...tha katsume epeidi to theleis esu k i asxetosini sou....vazw stoixima oti protimas lithanthraka....mirwdia...e mirwdia...