Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Κι αυτοί το χαβά τους ....

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορώνειας, μετά τη συνεδρίαση – παρωδία της 25/9, όπου δόθηκε θετική γνωμοδότηση για την επέκταση των υφιστάμενων αιολικών πάρκων και για την εγκατάσταση νέου στη θέση “Αρβανικός”, έγινε την Πέμπτη 29/10. Παρά την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής, πολλοί δημότες της περιοχής, ειδικά από την Αγία Άννα και την Κορώνεια, παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και απαίτησαν να δοθούν εξηγήσεις για την απαράδεκτη απόφασή τους.


Για μια ακόμη φορά καταγγέλθηκε η ριζική αλλαγή στάσης του δημοτικού συμβουλίου, που όχι μόνο επικροτεί τα όσα έχουν γίνει, αλλά ανάβει το πράσινο φως για την περαιτέρω επέκτασή τους. Και ενώ είχε προηγηθεί, πριν μια εβδομάδα, η μαζική καταδίκη και της στάσης και των μεθοδεύσεων του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου, οι τοπικού “άρχοντές” μας έδειξαν να μην υπολογίζουν στο ελάχιστο την κατακραυγή που προκάλεσαν. Αποδεικνύοντας, στην πράξη, ότι έχουν πλήρως ταυτιστεί με τις επιλογές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης με πρωτοβουλία του κ. Λουκίνα, ο οποίος καταδίκασε και την ουσία και την μεθόδευση που ακολουθήθηκε, μιλώντας για προειλημμένες αποφάσεις. Τη θέση αυτή υποστήριξαν και σε αυτή τη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καρακικές και κ. Κατσικογιάννης. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν και πάλι ρεσιτάλ σιωπής και υποταγής. Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια να εμποδιστεί να ακουστεί η άποψη των πολιτών, πράγμα που δεν πέρασε τελικά.

Για μια ακόμη φορά έγινε σαφές, ότι κάθε άλλο παρά τελειωμένη πρέπει να θεωρείται η υπόθεση. Αντίθετα, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν προς την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ενώ οι υπόγειες μεθοδεύσεις έχουν πυροδοτήσει ένα γενικότερο κλίμα αναστάτωσης και αντίδρασης σε ολόκληρο τον Ελικώνα και τη Βοιωτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: