Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ο «κλοιός» στενεύει γύρω από την Παλιοβούνα

Μερικούς μήνες πριν πήρε περιβαλλοντική αδειοδότηση η αιολική εγκατάσταση στη θέση «Καραμούντζι». Τώρα, επιχειρείται να γίνει το ίδιο με την εγκατάσταση στη «Μεγάλη Λούτσα».

Σαν να μην έφταναν αυτά, στις 21/8/2020, δόθηκε άδεια εγκατάστασης για 5 νέες ανεμογεννήτριες, με τις οποίες επεκτείνεται η εγκατάσταση στη θέση «Σταυρός - Παλιοβούνα», όπου τοποθετήθηκαν οι πρώτες – πρώτες (2) ανεμογεννήτριες στον Ελικώνα -και, μάλλον, σε ολόκληρη τη Βοιωτία-, το 2004.

Είναι φως φανάρι ότι ο «κλοιός», γύρω από την κορυφή της Παλιοβούνας, στενεύει, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη, με πιο ακραία την προσπάθεια εγκατάστασης 6 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών σε αυτήν κι άλλων 7 ελάχιστα χαμηλότερα. Το παζλ στη συγκεκριμένη περιοχή έρχεται να συμπληρωθεί από τη «συστοιχία» 17 ανεμογεννητριών στις θέσεις «Τσίβερι - Παξιβάλα» και «Κουτσολαγός».


Συνεπώς, έρχεται στην κατάλληλη στιγμή η πρόσφατη ανακοίνωση τεσσάρων συλλογικοτήτων της περιοχής, που καλούν σε κοινή και συντονισμένη δράση όλων των Βοιωτών, με στόχο οι νέες αιολικές εγκαταστάσεις στον κεντρικό Ελικώνα να μείνουν στα «χαρτιά», κάτι που ελπίζουμε να φανεί στην πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: