Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Συλλογική παρέμβαση Βοιωτών κατά της ΜΠΕ της εγκατάστασης στη Μεγάλη Λούτσα

Τέσσερις (4) συλλογικότητες και πενήντα εννέα (59) Βοιωτοί πολίτες συνυπέγραψαν και κατέθεσαν, την Παρασκευή 28/8/2020, κείμενο συλλογικής παρέμβασης στη δημόσια διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της αιολικής εγκατάστασης στη θέση «Μεγάλη Λούτσα», σε μια από τις ψηλότερες κορυφές της οροσειράς του Ελικώνα και σε απόσταση αναπνοής από τον Ελικώνα (Ζερίκι) και την Αρβανίτσα. Με την παρέμβασή τους ζητούν τη συνολική απόρριψη της ΜΠΕ και την οριστική ακύρωση του έργου.


Αντίστοιχη παρέμβαση έχει κατατεθεί και από το Σύλλογο Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λιβαδειάς, το οποίο γνωμοδότησε, ομόφωνα, αρνητικά, στη συνεδρίασή του της Τετάρτης 26/8/2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την ίδια εγκατάσταση, με επουσιώδεις αλλαγές, η οποία επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί πριν από δέκα, περίπου, χρόνια και η οποία κρίθηκε παράνομη και μη εκτελεστέα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείς, που εκδόθηκε το 2016. Το γεγονός αυτό καθιστά ακόμη πιο προκλητική τη νέα προσπάθεια υλοποίησης του έργου, το οποίο έχει συνδεθεί -έτσι κι αλλιώς- με τη γενικότερη προσπάθεια λεηλάτησης των ορεινών όγκων του νομού Βοιωτίας και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: