Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Στον Ελικώνα και στη Βοιωτία: ξανά από την αρχή

Αρκετά χρόνια είχε το καλοκαίρι στο χωριό μας και στα άλλα χωριά του Ελικώνα να είναι τόσο ζωηρό και ενδιαφέρον. Δυστυχώς, όχι για καλό. Οι βαριές πληγές στο «σώμα» του βουνού, που δημιουργεί καθημερινά η αιολική βιομηχανία, είναι η αιτία, που έφτασε στο σημείο να βάλει στο στόχαστρο εμβληματικές κορφές του, όπως η Μεγάλη Λούτσα και η Παλιοβούνα.


Σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή, μας βρήκε η πρωτοβουλία του οδοιπορικού από τον Κιθαιρώνα στα Άγραφα, που διασχίζει ήδη τον Κιθαιρώνα και τον Ελικώνα … και συνεχίζει, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να «ξανανάψουν τα αίματα». Μια πολύ καλή στιγμή αποδείχτηκε η συνάντηση της πρωτοβουλίας του «οδοιπορικού» με τους κατοίκους και τις συλλογικότητες των χωριών του Ελικώνα και της υπόλοιπης Βοιωτίας στην Αγία Άννα (Κούκουρα), το βράδυ της Κυριακής 23 Αυγούστου, η οποία ήρθε σαν φυσιολογική συνέχεια της πρόσφατης παμβοιωτικής συνάντησης στο Αλίαρτο (15/7/2020). Τους ευχαριστούμε διπλά λοιπόν και τους ευχόμαστε τα καλύτερα για το υπόλοιπο της διαδρομής.


Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, το σχετικά πρόσφατο παρελθόν ξαναζωντανεύει. Κάτοικοι και συλλογικότητες από τα χωριά του Ελικώνα και από την υπόλοιπη Βοιωτία, επιβεβαίωσαν ότι δε θα παραμείνουν άπραγοι, μπροστά στη συνεχιζόμενη λεηλασία του τόπου από τη βιομηχανία της ενέργειας και όχι μόνο και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί τη βάσιμη αισιοδοξία ότι κάτι καλό θα γίνει κι αυτήν τη φορά. Μένει να το αποδείξουμε, στην πράξη, τις επόμενες εβδομάδες και μέρες, αφού οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Η ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα η δεύτερη παμβοιωτική συνάντηση είναι μεγάλη, προκειμένου να μορφοποιηθεί η μορφή και το περιεχόμενο του συντονισμού των δράσεων μας, γιατί όχι και η συμμετοχή μας στην πανελλαδική συνάντηση για την ενέργεια, που έχει προαναγγελθεί για το διήμερο 17-18/10/2020.

Για όσους/ες δεν είχαν τη δυνατότητα να είναι μαζί μας, κοινοποιούμε, στην παρακάτω διεύθυνση, την παρουσίαση της Επιτροπής κατοίκων Αγίας Άννας στη συνάντηση της Κυριακής 23/8/2020:





Δεν υπάρχουν σχόλια: