Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Αίτημα για συνάντηση με τη νέα δημοτική αρχή

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, η Επιτροπή φορέων και κατοίκων Αγίας Άννας ζήτησε συνάντηση με τον κ. Παπαγγελή, πριν, ακόμη, από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της (20/12/2010), με το παρακάτω μήνυμα:

Κύριε δήμαρχε, σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας στη θέση του δημάρχου του νέου μας δήμου.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ορισμένες εξελίξεις, στην περιοχή του ορεινού όγκου του Ελικώνα, οι οποίες έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Γι αυτό το λόγο απευθυνόμαστε σε σας, προτού ακόμη αναλάβετε επισήμως τα καθήκοντά σας.

Γνωρίζετε ότι ο Ελικώνας αποτελεί περιοχή επιλεγμένη για την εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας αιολικών εγκαταστάσεων. Μία από αυτές έχει κατασκευαστεί στην περιοχή της Αγίας Άννας, για την οποία εκκρεμεί η έκδοση απόφασης σε προσφυγή που έχουμε καταθέσει στο ΣτΕ. Αυτές τις μέρες αναμένεται η περιβαλλοντική και δασική αδειοδότηση σε αίτημα επέκτασης (διπλασιασμού) της υφιστάμενης εγκατάστασης. Σας επισυνάπτουμε σχετικό ενημερωτικό υλικό που διακινούμε στα χωριά μας, μαζί με χάρτη αποτύπωσης των νέων επεμβάσεων.

Αντιλαμβάνεστε ότι οι νέες εγκαταστάσεις αποτελούν εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, για την οποία εκτιμούμε ότι υπάρχει πλήρης αντίθεση της πλειοψηφίας των κατοίκων της Αγίας Άννας. Η αντίθεση αυτή θα εκφραστεί με διάφορα μέσα και θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε και τη δική σας υποστήριξη.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να ορίσετε, το συντομότερο δυνατόν, μια συνάντηση, για να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και να μας πληροφορήσετε και για τις δικές σας προθέσεις. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν πολύ χρήσιμη και η παρουσία του νέου τοπικού συμβουλίου της Αγίας Άννας, αν θεωρείτε σκόπιμο να αναλάβετε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Η επιτροπή επανήλθε με νέο μήνυμά της, μετά την ορκωμοσία, στο οποίο επαναλάμβανε το αίτημα για συνάντηση, προσθέτοντας τα παρακάτω. Αντίστοιχο μήνυμα στάλθηκε και στις παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης.

Αξιοποιούμε την ευκαιρία να επισημάνουμε το γεγονός, αν και θα το γνωρίζετε, ότι η στάση μας στο θέμα της ανάπτυξης των αιολικών εγκαταστάσεων στον Ελικώνα, από την πρώτη στιγμή και συνειδητά, δεν προσδιορίστηκε από μια στενά τοπική οπτική, γι αυτό και κρατήσαμε σταθερά αποστάσεις από λογικές ανταποδοτικών τελών ή άλλων "ωφελημάτων", εκ μέρους των εταιρειών.

Για τον ίδιο λόγο πρωτοστατήσαμε, μαζί με τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον, και σε πανελλαδικές πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της ενέργειας και, ειδικά, των ΑΠΕ. Το ίδιο εξακολουθούμε να κάνουμε και στις νέες πρωτοβουλίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα.

Για να σας δώσουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε με ποιο τρόπο προσεγγίζουμε αυτά τα ζητήματα σας επισυνάπτουμε τα κείμενα δύο κεντρικών πρωτοβουλιών:

• μιας για τα ζητήματα του ενεργειακού σχεδιασμού (Απρίλιος 2009) και

• μιας για τα ζητήματα των ΑΠΕ (Γενάρης 2010), με αφορμή το νομοσχέδιο αναμόρφωσης του πλαισίου για τις ΑΠΕ,

ελπίζοντας ότι θα φανούν χρήσιμα στις τωρινές και τις μελλοντικές συνεννοήσεις που θα έχουμε.

Ενημερωτικά, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: