Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Νέα αναβολή στη συζήτηση των προσφυγών στο ΣτΕ

Μια ακόμη αναβολή της εκδίκασης των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαμε την περασμένη Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου. Αναφερόμαστε στις προσφυγές του δήμου Κορώνειας κατά της υφιστάμενης εγκατάστασης στο Περδικοβούνι και την Καλύβα και κατά του υποσταθμού και της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης Αγία Άννα – Πέτρα. Η νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε για τις 3 Μαρτίου 2010, ώστε να συνεκδικασθούν με τις αντίστοιχες προσφυγές, που έχουν καταθέσει πολίτες από την Αγία Άννα και την Κορώνεια.

Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν η τέταρτη αναβολή για τις προσφυγές του δήμου, ενώ δύο αναβολές έχουν δοθεί στις προσφυγές των πολιτών. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα. Η περίοδος είναι κρίσιμη, αφού αναμένεται η απόφαση για την έγκριση ή μη των περιβαλλοντικών όρων της επέκτασης των συγκεκριμένων αιολικών πάρκων, που έχει ζητήσει η εταιρεία “ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ”.

Για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, απομένει η γνωμοδότηση κάποιων υπηρεσιών. Σπουδαιότερη είναι η γνωμοδότηση των δασαρχείων Θήβας και Λιβαδειάς για την έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η γνωμοδότηση του δασαρχείου Λιβαδειάς, την οποία θα αναρτήσουμε αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: