Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Σε άμεση απειλή η Παλιοβούνα

Λίγο καιρό μετά την άδεια εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού, ξεκινά η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της πιο ακραίας αιολικής εγκατάστασης στη Βοιωτία, στην Παλιοβούνα, τη ψηλότερη κορυφή του Ελικώνα. Πρόκειται για έργο της εταιρείας PK ENERGY IKE, που περιλαμβάνει 6 ανεμογεννήτριες των 3,9 MW η καθεμία (με ύψος πυλώνα 84 μέτρα και διάμετρο φτερωτής 131 μέτρα). Οι χάρτες που ακολουθούν με τη θέση του έργου και τη γραμμή διασύνδεσης είναι αποκαλυπτικοί.


Πιο συγκεκριμένα, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 9/11/2021. Τα υλικά είναι αναρτημένα στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο, στη διεύθυνση:

Όσοι/ες δεν έχουν πρόσβαση στο ΗΠΜ, μπορούν να βρουν τα βασικά υλικά εδώ.

Στο έργο αυτό πρέπει να υπάρξει μια καθολική αντίδραση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ολόκληρης της Βοιωτίας, καθώς η υλοποίησή του θα σημάνει την πλήρη «παράδοση» στις ορέξεις των επιχειρηματιών της αιολικής ενέργειας. Κάτω από αυτό το πρίσμα προκαλεί (;) εντύπωση η αφωνία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς, που δε έχει βρει ακόμη το χρόνο να απαντήσει σε σχετική επιστολή, από τις 17/8/2021, του Δικτύου Βοιωτών και των επιτροπών κατοίκων Αγίας Άννας, Κυριακίου και Χωστίων - Σαραντίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: